Haku

Esteettömät kirjastopalvelut

Celia-kirjaston palvelut

Celia-logo Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi. Palveluiden käyttäjäksi voit liittyä omassa kirjastossasi. Celian valikoimaan kuuluu jo yli 40 000 äänikirjaa, joita voit kuunnella maksutta suoraan verkossa. Valikoimasta löytyvät sekä vanhat klassikot että uutuuskirjat.

Löydät lisätietoa Celian sivuilta.

Celia, poika kuuntelemassa äänikirjaa

Kotipalvelu

Kotipalvelu on tarkoitettu niille asiakkaille, jotka eivät korkean iän, sairauden, liikuntaesteen tai näkövamman takia voi tulla kirjastoon. Kotipalvelu tuo asiakkaan toivomat kirjat suoraan kotiin. Palvelu on maksutonta. Tarkista, miten kotipalvelu toimii omassa kirjastossasi.

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on verkkopalvelu, johon kootaan viittomakielistä aineistoa. Osa materiaalista on käännetty suomeksi tai ruotsiksi.

Kirjasto tallentaa Suomen viittomakielisten kulttuuria, historiaa ja kieltä. Aineisto on helposti kaikkien saatavilla eikä asiakkuus vaadi rekisteröitymistä. Kirjastoa rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Viittomakielinen kirjasto



Infopankki - Tietoa palvelusta

Infopankki

Infopankki on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai täällä jo asuvalle. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.

Infopankista käyttäjä löytää luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta.

Monikielinen kirjasto

Monikielinen kirjasto tarjoaa kaikkialla Suomessa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla kielellä. Kirjaston aineistot sijaitsevat Helsingin kaupunginkirjaston – Yleisten kirjastojen keskuskirjaston kokoelmissa, mutta niitä voi pyytää lainaan oman kirjaston kautta.

Monikielisen kirjaston valikoimiin kuuluu aineistoa (kirjoja, musiikkia, elokuvia, aikakauslehtiä) aikuisille, nuorille ja lapsille noin 80 kielellä. Monikielisen kirjaston kokoelmaa voi selata Helmet-aineistotietokannassa tarkennetun haun avulla. Tällöin selauksessa käytetään kielivalintaa, jonka avulla esiin tulee vain tietyn kielinen aineisto.