Search

Pelit

Lautapelit Joki-kirjastoissa

Joki-kirjastoilla on sekä lainattavia lautapelejä että kirjastossa pelattavia. Pelejä löytyy kaikenikäisille. Osa on kaksin, osa isommalla porukalla pelattavia, ja joukossa on myös sellaisia, joita voi pelata yksin.
Voit hakea Joki-kirjastojen tietokannasta kiinnostavia pelejä ja tilata ne seutukuljetuksena omaan kirjastoosi. Varaaminen on maksutonta.
Pelejä voi myös pelata kirjastossa. Monista kirjastoista löytyy tiloja, joissa voi pelata kaveriporukassa. Ota kuitenkin huomioon koronarajoitukset.
Puuttuuko kokoelmasta juuri sinua kiinnostava peli? Voit lähettää hankintatoiveen Palaute-linkin kautta.

Lisätietoa peleistä:

Digitaaliset pelit

Joki-kirjastojen kokoelmassa on runsaasti pelejä yleisimmille pelikonsoleille. Suurin osa peleistä on lapsille ja nuorille tai nuorille aikuisille.
Osassa kirjastoja pelejä voi pelata paikan päällä – tarkista tilanne omasta kirjastostasi.
Himangalla, Kalajoella ja Oulaisissa on erillinen pelihuone, jonne voi varata ajan.
Voit hakea pelejä esimerkiksi sanoilla konsolipelit, videopelit, musiikkipelit.
Jos haluat tulokseksi vain tietylle pelikonsolille sopivat pelit, lisää valmiiseen hakuun hakusanan perään esim. PS4 tai XBOX tai Wii.

Pelien ikärajoista

Kirjastoissa noudatetaan pelien ikärajoja. Peleissä on elokuvien tapaan merkintä haitallisesta sisällöstä, kuten väkivallasta ja ahdistavuudesta. Suomessa on käytössä yleiseurooppalainen pelien ikärajajärjestelmä PEGI (Pan-European Game Information). Pelien ikärajat ovat 3, 7, 12, 16 ja 18. Ikämerkintä 3 tarkoittaa, että peli on sallittu kaikenikäisille.
Merkintöjen sisällöstä voit lukea Pegin sivuilta

Pelikasvatus

Pelit kuuluvat kirjastoon niin palveluna kuin kokoelman osana. Pelit ovat osa kulttuurien kehitystä, ja vanhimmat löydetyt pelit ovat ajalta 5000 eaa. Kirjastoissa on jo pitkään ollut lainattavissa perinteisiä lautapelejä ja roolipelejä. Joistakin kirjastoista saa lainata myös pihapelejä. Digitaaliset pelit ovat uusi tarinankerronnan muoto ja sellaisena arvokas kerronnallisen kulttuurin muoto.
Lue lisää peleistä kirjaston näkökulmasta Kirjastot.fi:n sivuilta.